Gelderse Roos
Geertjesweg 54
6706 ED Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

BTW-id/VAT-id: NL001363077B67

Bedrijfsprofiel van de Gelderse Roos

De Gelderse Roos is een familiebedrijf dat zich sinds 1996 bezig houdt met het vervaardigen van schoenen, kostuums, hoofddeksels, tassen en accessoires. Onze specialisatie is vrij ruim, zo maken we niet alleen kostuums uit de middeleeuwen, maar ook kostuums uit andere periodes, bijvoorbeeld. de Gouden Eeuw of uit de tijd van Charles Dickens. Wij leveren veel producten aan mensen die aan levende geschiedenis doen, re-enactment, straattheater, theater, muzikanten, themaparken, musea etc.
Wij maken ook (historische) trouwkleding. Het hele jaar door treden wij regelmatig op en zijn wij te zien bij middeleeuwse markten en andere historische evenementen, soms in samenwerking met andere groepen. Zie daarvoor onze agenda.

Heleen Buurman

Heleen Buurman

Heleen heeft nog een gedegen naaiopleiding gehad en was in haar jonge jaren al geïnteresseerd in achttiende eeuwse kleding. Sinds 1990 is zij actief als kostuummaakster voor particulieren en bedrijven en heeft zich binnen de Gelderse Roos volledig gericht op het vervaardigen van historische kleding.

Gert Buurman

Gert Buurman

Gert is een duizendpoot met slechts twee handen. Van origine instrumentmaker en fotograaf, is hij sinds 1990 actief in de wereld van archeologie en levende geschiedenis. Hij heeft zich inmiddels het vak van historisch schoenmaken meester gemaakt en is tevens verantwoordelijk voor alle lederwaren bij de Gelderse Roos.


Getuigenissen

„Ik was door een goede vriendin naar jullie site verwezen. Nu, drie en een half uur later, kom ik erachter, dat ik een vergadering had. Boeiend en leerzaam en ik kom binnenkort langs om middeleeuwse rijlaarzen te laten maken. Ik geloof in jullie passie en kwaliteit van werken.”
- Gerardus Angelicus Sobrius

„Uwen ambacht ende ambiantie hebben ons plesierigh verlocht ende welcke soo oock 't Uwe van benefitien wel behaghen als wij hier weten voor faine buis ende rock wel gaan.”
- Joannes Wijkensis

„Prachtige website zeg! Gister de schoenmaker ontmoet in Brielle. Mijn kinderen hadden het er 's avonds nog over. Bedankt schoenmaker dat u op zo'n leuke manier mijn kinderen vertelde over schoenen en geschiedenis.”
- Yolanthe de Jongh