Gelderse Roos
Geertjesweg 54
6706 ED Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

Nieuws van de Gelderse Roos

Gelderse Roos gaat verhuizen!

De Gelderse Roos gaat verhuizen binnen wageningen, en heeft de komende periode wat minder tijd voor opdrachten. Tussen 8 en 23 juli 2017 is het zo ver. Dan verhuist de Gelderse Roos naar Geertjesweg 54, 6706 ED in Wageningen. In die periode worden geen opdrachten aangenomen. Hierna zijn Gert en Heleen weer volop beschikbaar voor uw historische schoenen, kostuums en re-enactment.

8-23 Juli 2017

Gelderse Roos gaat verhuizen

Gelderse Roos op Facebook

De Gelderse Roos is nu ook aanwezig op Facebook! Hier kunt u mooie recente fotos van historische kledij en schoenen gemaakt door de Gelderse Roos vinden. Kijk hier voor nieuws en nieuwe dingen.

27 Januari 2016

Gelderse Roos op Facebook

Slobsokken voor de Victoriaanse herenschoen

Een deftige schoen uit de Dickenstijd is pas compleet met een paar slobsokken. Deze slobkousen werden gebruikt ter bescherming van de kostbare schoenen, maar kunnen nu ook gebruikt worden om de moderne schoenen bij uw dickensoutfit te maskeren. Nieuw in het assortiment van de Gelderse Roos!

9 September 2015

Slobsokken: nieuw in het assortiment

Grote order Romeinse schoenen voor Archeon

Elf paar schoenen, waarvan acht paar caligae (zware legionairssandalen) zijn vandaag afgeleverd op het archeon. Iedere caliga heeft zo'n 65 spijkers in de zool, dat is bij elkaar dus ruim 1000 spijkers die in de sandalen zijn geslagen! Mocht U het zelf willen proberen, de schoenspijkers (hobnails) zijn ook los bij ons te bestellen.
Trouwens, op het archeon zelf liepen nog 'Romeinen' rond op schoenen van ons die 4 jaar geleden waren geleverd en die er verrassend goed uitzagen na al deze jaren van dagelijks gebruik. Investeren in kwaliteit loont.

22 Juni 2014

Romeinse caligae voor Archeon

Nieuwe schoenmodellen uit de Middeleeuwen en Gouden eeuw

Op de site zijn een vijftal nieuwe schoen- en slippermodellen te zien, zoals de Frans Hals schoen en de Rembrand slipper.

2 April 2013

Nieuwe schoenmodellen

Prijsaanpassing door wijziging BTW-tarief

Helaas hebben wij door de verandering vam het BTW-tarief van 19% naar 21% onze prijzen moeten verhogen. Alle prijzen op onze website zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Voor de meeste artikelen is de prijstijging gelukkig minimaal.

3 oktober 2012

Prijswijzigingen

Nieuwe kleding voor Amsterdam Dungeon

In de Amsterdam Dungeon is vanaf komend weekeinde een nieuwe show te zien. Hiervoor heeft de Gelderse Roos een aantal prachtige kledingstukken gemaakt. Hieronder een korte impressie van een paar kostuums. Wie de echte kledingstukken wil zien zal de Amsterdam Dungeon zelf moeten bezoeken...

27 juni 2012

Kleding voor Amsterdam Dungeon

Gelderse (Roos) Koppen op YouTube

De uitzending van zaterdag 28 januari van het programma "Gelderse Koppen" op TV Gelderland over de Gelderse Roos is nu ook op Youtube te bewonderen.

Gert Buurman geeft uitleg over het maken van historisch correct schoeisel

28 maart 2012

Gelderse (Roos) Koppen op YouTube

Premiere Film 'Wie wat bewaart die heeft wat'

Afgelopen jaar is er een historische film over Deventer gemaakt waarin de Gelderse Roos meespeelde en eveneens voor kleding en kledingadvies zorgde. In de film blikt Karel van der Graaf terug naar voorbij gaande tijden in het Bergkwartier. Op 10 februari gaat de film in premiere in de Deventer Stadsschouwburg.

Typische filmscene in het Bergkwartier Deventer

10 februari 2012

Premier historische film over Deventer Bergkwartier

TV Gelderland bezoekt Gelderse Roos

Afgelopen maandag heeft een filmploeg van TV Gelderland het atelier van de Gelderse Roos in Wageningen bezocht. De filmploeg maakte hier opnames voor het programma "Gelderse Koppen". Heleen en Gert Buurman gaven tekst en uitleg wat er allemaal komt kijken bij de fabricage van historische kledij en schoenen.

Gert Buurman geeft uitleg over het maken van historisch correct schoeisel

Het resultaat van de opnames is te bewonderen in de uitzending van zaterdag 28 januari op TV Gelderland.

Heleen Buurman vertelt wat er allemaal onder de rokken van Queen Victoria zit

17 januari 2012

Opnames TV Gelderland bij Gelderse Roos

Gespenpagina's Gelderse Roos vernieuwd

Op de website van de Gelderse Roos zijn de gespenpagina's volledig aangepast en up-to-date. Een groot aantal nieuwe goudkleurige, bronskleurige en zilver en chroomkleurige gespen zijn toegevoegd, alsmede een aantal bijzondere brilgespen. Eveneens zijn er nu ook riempassanten vinden op de pagina met bijzondere gespen. De gespen zijn aantrekkelijk geprijsd en zijn te vinden bij de accessoires.

15 december 2011

Groot aantal nieuwe gespen op de website

Premiere film Nova Zembla met laarzen van Gelderse Roos

Voor de Nederlandse historische actiefilm Nova Zembla heeft de Gelderse Roos de laarzen, schoenen, riemen, tassen en diverse andere assesoires gemaakt. De film over de ontdekkingsreis van Willem Barentsz in 1596 en de overwintering op Nova Zembla gaat op 24 november 2011 in premiere.

Cliffhanger film Nova Zembla met laarzen Gelderse Roos Laarzen en schoenen voor film Nova Zembla

24 november 2011

Premiere film Nova Zembla met laarzen van Gelderse Roos

Agenda bijgewerkt

Zuiderzeedag 19 oktober in Almere Poort

11 oktober 2011

Agenda bijgewerkt

Museaal project Jan Hendrik van Kinsbergen

In opdracht van Museum Elburg is een beeld van de Nederlandse zeeheld en admiraal Jan Hendrik jonkheer van Kinsbergen, Graaf van Doggersbank (1735-1819) aangekleed door de Gelderse Roos. Het beeld geeft van Kinsbergen weer toen hij nog kapitein was.

1 november 2010

Kapiteinskleding Jan Hendrik van Kinsbergen voor Museum Elburg

Museaal project Maarssen

In opdracht van museum Maarssen zijn een 18e eeuws meisjeskostuum (Robe Anglaise) en een jongens rijkostuum uit dezelfde periode gereconstrueerd. De beide kostuums geven een beeld van kleding gedragen door kinderen van de kooplieden aan hun buitenplaatsen aan de Vecht. Als educatief project kunnen kinderen uit groep 7 en 8 deze kleding daadwerkelijk passen.

28 september 2010

18e eeuwse kinderkleding voor Museum Maarssen

Rijksveldwachter

De rijksveldwachter fluit, bekeurt en bewaakt de orde en veiligheid rond 1900. Hij is een nieuw personage beschikbaar voor historische evenementen. Kijk voor meer informatie op de re-enactment pagina van de veldwachter (Charles Dickens).

26 augustus 2010

Rijksveldwachter voor re-enactment

Nieuwe schoenen

o.a. romeinse caligae met vernieuwde hobnails, middeleeuwse modellen. Caligae hobnails ook los te koop! Zie accessoires.

20 mei 2010

Nieuwe schoenen op de website

Lancering nieuwe website

Wij danken Eric van Dorland voor het ontwerp en het inkloppen van de website,
en voor de realisatie Robert van Dorland (RoDesign.nu).

15 april 2009

Lancering nieuwe website.