Gelderse Roos
Geertjesweg 54
6706 ED Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

Gespen

Een gesp is een sluiting in de vorm van een metalen stift, de tong genoemd, die in een metalen beugel past en waarmee een kledingstuk, een riem of schoen kan worden gesloten. Gespen in de vorm van fibulæ werden in de oudheid gebruikt om kledingstukken te sluiten, later kwamen de knopen uit been, ivoor of metaal in gebruik.

Vormen

Gespen zijn er in verschillende vormen maar de ronde gesp zonder middenstijl is de oudste vorm. Daarna komt er een middenstijl in en gaat de vorm over naar een D en een 8 vorm. Het materiaal kan variëren tussen ijzer, brons, messing, zilver en goud.

Een greep uit de collectie gespen

Collectie

Wij bieden een uitgebreide collectie losse gespen aan. Deze kunt u bestellen om door ons aan een riem te laten zetten, zie daarvoor 'Riemen' in het menu aan de linkerkant. Uiteraard kunt u ook alleen een gesp bestellen en uw eigen creativiteit de vrije loop laten.

Menu

U kunt de gespen bekijken via de submenu's links. De indeling is per kleur. Van belang is vooral de 'riembreedte' die per gesp staat aangegeven. Onze standaard- en middeleeuwse gespen vindt u op de pagina 'Riemen'..

Op Maat

Bent u écht op zoek naar een historische handgemaakte gesp of sluiting? (hier niet afgebeeld). Ook dan zullen wij u ongetwijfeld van dienst kunnen zijn. Neem contact op voor de mogelijkheden.