Gelderse Roos
Geertjesweg 54
6706 ED Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

Kleding uit de tijd van het Koninkrijk - 1814 tot 1914

Op zoek naar een kostuum uit de 19e eeuw? Al onze kleding wordt op úw maat gemaakt.

Alle kostuums op deze pagina zijn eerder door ons in opdracht vervaardigd en dus niet uit voorraad leverbaar, en ook niet voor verhuur beschikbaar. Het kan zijn dat de gebruikte stoffen en/of materialen niet meer in exact dezelfde hoedanigheid verkrijgbaar zijn; een alternatief is dan echter altijd voorhanden. Heeft u iets specifieks in gedachten? Dat zal ongetwijfeld verwezenlijkt kunnen worden. Voor bestelling en prijzen neem contact met ons op.

KKON-01

Herenjas

Engelse wollen herenjas uit 1825 met overcape.

KKON-02

Dameskostuum

Engels kostuum uit 1845 bestaande uit wijde strokenrok met hoepel, zwart jasje met kapjes aan de mouwen en luifelhoed.

KKON-03

Dameskostuum & Kinderkleding

Victoriaans kostuum bestaande uit jasje met wijd uitlopende mouwen, hoepelrok en mof. Kinderkleding bestaande uit jasje, broek das en pet.

KKON-04

Herenkostuum

Victoriaans kostuum bestaande uit jas met dubbele rij knopen kraag en zakken afgezet met zwart fluweel, broek met klep en slobkousen.

KKON-06

Herenkostuum

Victoriaans wollen herenkostuum voor de werkende man bestaande uit broek met klep, onderhes, jas, das en pet.

KKON-07

Dameskostuum

Victoriaans dameskostuum bestaande uit hoepel met rok, blouse met pofmouwen en knoopsluiting aan achterzijde, mof en luifelhoed.

KKON-08

Deftige Kostuums

Victoriaanse kostuums bestaande uit (voor de vrouw) hoepel, strokenrok, onderblouse, mouwen afgezet met kant, jasje met openvallende mouwen voorzien van voorsluiting met knopen en luifelhoed. Voor de man: broek, hesje met plat vallende kraag, blouse met hoge boord, herenjas waarvan de kraag en de zakken zijn afgezet met fluweel, dubbele knoopsluiting; slobkousen, sjaal en zwart fluwelen hoge hoed.

Slobkousen
KDIC-09

Slobkousen

Deze ecru slobkousen zijn een sjieke accessoire over de Victoriaanse herenschoen. De kousen worden op (schoen)maat gemaakt. De kosten voor een paar slobkousen bedragen 37,50 Euro. Ook andere kleuren zijn tegen meerprijs mogelijk.