Gelderse Roos
Geertjesweg 54
6706 ED Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

BTW-id/VAT-id: NL001363077B67

Kleren maken de...

Aan de kostuums die in ons kledingatelier worden vervaardigd besteden wij veel aandacht. De modellen zijn veelal gebaseerd op authentieke kledingstukken, zoals die bijvoorbeeld op oude schilderijen zijn te zien. Wij proberen op een authentieke en verantwoorde wijze kostuums te maken. Dat betekent dat er soms vooraf eerst moet worden onderzocht naar de details van kledingstukken en er veel handwerk bij komt kijken voor de afwerking. De meeste stoffen die wij verwerken zijn wol, linnen, zijde en brokaat zoals dat ook honderden jaren geleden het geval was. Accenten zoals versieringen, patronen en dergelijke worden niet alleen op het tijdsbeeld afgestemd, maar moeten ook bij het uiterlijk en de sfeer van het betreffende kostuum passen.

Maken van middeleeuwse kostuums

Voor alle kostuums geldt dat de stoffen die wij verwerken door ons bij elkaar worden uitgezocht. Desgewenst kan de klant met advies van ons hier inspraak in hebben. Zo gezegd het maken van historische kostuums is onze specialisatie, omdat we zelf veel onderzoek doen en ook actief meedoen aan re-enactment evenementen. Er worden door ons kostuums uit meerdere periodes gemaakt, om een voorbeeld te geven de gehele middeleeuwse tijd, 16e eeuwse kostuums, kleding uit "De gouden eeuw", en uit de pruikentijd, of van Charles Dickens midden 19e eeuw. Van ieder kostuum wordt er vaak maar één vervaardigd, het zijn dus met recht unieke stukken. Veelal wordt er gewerkt in opdracht, maar de meest verrassende resultaten komen voort uit vrij werk. Niet alleen worden complete kostuums afgeleverd, ook is het mogelijk om losse kledingstukken zoals broeken, blouses, hesjes en hoofddeksels te bestellen. Zie hiervoor 'accessoires' in het menu aan de linkerkant.

Kleding in de juiste stijl

Ook in vroeger tijden was kledij onderhevig aan mode! Wij waken ervoor dat kleding onderling bij elkaar past en in de juiste stijl is. Een simpel kledingsstuk als een hesje heeft in de loop der eeuwen vele modellen gekend. Natuurlijk heeft ieder mens ook zo zijn of haar eigen 'model'. Wij leveren maatwerk, elk kostuum wordt aangepast op uw individuele maten, waardoor een goede pasvorm is verzekerd. Veelal vinden er ook passingen plaats, zodat één en ander geperfectioneerd kan worden.

Een kostuum van de Gelderse Roos is in alle opzichten een uniek stuk!