Gelderse Roos
Haverlanden 207
6708GL Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

Laatst bijgewerkt: 7 maart 2016

Agenda 2016

Workshop Middeleeuwse kleding

De Gelderse Roos vertelt en laat zien hoe middeleeuwse kleding gedragen en gemaakt wordt op Basisschool CBS de Parel in Poortugaal.

Poortugaal11 februari

Schoenmaker in Quondam

Er is veel te doen op het middeleeuwse evenement Quondam in België: ridders, toenooien en natuurlijk ambachtslieden. Een van hen is dé middeleeuwse schoenmaker én leerbewerker bij uitstek, Gert Buurman van de Gelderse Roos. Natuurlijk kunnen ook de de jonkvrouwen bij de Gelderse Roos terecht voor onderdelen van hun uitzet.

Berlaar, Belgie14 en 15 mei

Brederodejaar Vianen

De Gelderse Roos is samen met de Compagnie van Brederode aanwezig in Vianen voor het Brederodejaar. We tonen historisch schoeisel uit diverse historische perioden.

Vianen25 en 26 juni

Riddertoernooi der Lage Landen

De Gelderse Roos heeft allerhande lederwaren, schoeisel en nog meer speciale waren mee naar dit belangrijke riddertoernooi op kasteel Doornenburg. De Gelderse Roos is te vinden bij de kampplaats van de Compagnie van Brederode. Hier kunt u ook uw maat op laten nemen voor de betere (en andere) middeleeuwse schoen of laars!

Doornenburg2 en 3 juli

Kruisboogschieten in Grolle

De Gelderse Roos verzorgt in het centrum van Groenlo tijdens de vestingdagen op 10 en 24 juli kruisboogschieten voor jong en oud. Je kunt pijlen komen schieten tussen 12.00 en 17.00 uur.

Groenlo10 en 24 juli

Het Straatje van Emma

De opvolger van de beroemde Anton Pieck Parade is het Straatje van Emma. Het evenement wordt gehouden in de Schagchelstraat in Haarlem, die bevolkt wordt door veel prachtig geklede mensen afkomstig uit de tijd van koningin Emma. Ook hare majesteit zelfe zal Haarlem met haar aanwezigheid verblijden. Een waar feest.

Haarlemzaterdag 10 december

Dickensfestijn

Het zesde Dickensfestijn van Druten wordt ditmaal opgeluisterd door Queen Victoria en haar trouwe Beafeater. Daarnaast zijn er schone wasvrouwen die het ondergoed en borstrokken van de queen onderhanden nemen. Wellicht hebben ze ook tijd voor uw koninklijke was! Ook aanwezig is een ambachtelijke leerbewerker van de Gelderse Roos naast vele anderen. Het Dickensfestijn vindt plaats in het centrum van Druten van 11:00 tot 17:00.

DrutenZondag 11 december

Dickens Festijn

Dit jaar wordt het alweer feest in Deventer: het Dickensfestijn wordt voor de 26e keer georganiseerd! De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van krantenverkopers tot dronkaards, van schoorsteenvegers tot deftige lieden.

Deventer17 & 18 december