Gelderse Roos
Haverlanden 207
6708GL Wageningen

Tel.: 0317 422643
Mob.: 06 20193106

KvK.: 09120467

Laatst bijgewerkt: 28 maart 2017

Agenda 2017

St. Jans Hospitaal Brugge

Awel, de dokters van de Gelderse Roos zijn met hun 18e eeuwse ziekehuisbedden aanwezig in het museum Sint Jans hospitaal in het gemoedelijke Brugge. Gaan ze daar de medische kunsten van onze zuiderburen afkijken? Zal er een Vlaamse zaalmaagd aanwezig zijn? Om een tipje van de sluier op te lichten: een vlaamse zaalmaagd is niets anders dan een non!

Brugge, Belgie23 April

Welkom in de middeleeuwen

Er is veel te zien in de middeleeuwen op kasteel Bergh te 's Heerenbergh, zoals de schoenmaker van de Gelderse Roos en een spannend schietspel voor de jeugd.

's Heerenberg29-30 April - 11:00-18:00

Kruiden en geneeskunde

Het 17e eeuwse ziekenhuis van de Gelderse Roos wordt dit maal opgezet in de botanische tuin van de universiteit Utrecht op de Uithof. Hier zijn de doktoren druk bezig hun kruidenmengsels vers te prepareren en uit te testen op hun patienten (en toeschouwers).

Utrecht18 juni

Riddertoernooi der Lage Landen

De Gelderse Roos heeft allerhande lederwaren, schoeisel en nog meer speciale waren mee naar dit belangrijke riddertoernooi op kasteel Doornenburg. De Gelderse Roos is te vinden op de binnenplaats van nhet kasteel. Hier kunt u ook uw maat op laten nemen voor de betere (en andere) middeleeuwse schoen of laars!

Doornenburg1 en 2 juli

Malienkolder in Wijhe

De Gelderse Roos komt met een schoenmaker en de befaamde malienkolder act naar het middeleeuws getinte straatfestival in Wijhe, een onderdeel van de Wiejense diekdaegen.

Wijhe3 september 13:30-17:00

Het Straatje van Emma

Hare Majesteit Koningin Emma convenieert het om voor de tweede maal het Straatje van Emma met haar aanwezigheid te verblijden. Het evenement wordt gehouden in de Schagchelstraat in Haarlem, die bevolkt wordt door veel prachtig geklede mensen afkomstig uit de tijd van koningin Emma. Een waar feest.

Haarlemzaterdag 9 december

Dickens Festijn

Het Dickensfestijn is nog steeds een feest in Deventer en wordt al voor de 27e keer georganiseerd! De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van krantenverkopers tot dronkaards, van schoorsteenvegers tot deftige lieden.

Deventer17 & 18 december